miercuri, 2 ianuarie 2008

La sud de Dunare

Va propun astazi o incursiune culinara la sud de Dunare. In "Europa gurmanda" de langa noi. O calatorie pe teritoriul bogat in gusturi, arome si savori al gastronomiei bulgare. De la "sopska" (traditionala salata sofiota care a cucerit lumea) pana la "varitba" (ciorba autohtona, "cu de toate"); de la "tarator" (cu iaurt, castraveti, usturoi si nuci) pana la celebrele "sarmi de Varna"; de la "ghiveciul" bulgaresc, bogat in legume (cu sau fara carne) pana la "banita", "tikvenik", "mlecinik" si alte gustoase preparate ale patiseriei de la sud de Dunare – cateva dintre secretele culinare ale Bulgariei va sunt oferite in editia de astazi a Jurnalului de bucatarie. Puteti sa incercati sa le gatiti in propria bucatarie sau, daca va face placere, sa le degustati chiar in patria lor. Oricum ati decide, noi va dorim "Pofta buna"!

In Jurnalul national, Jurnalul de bucatarie, 31 ianuarie 2007

Niciun comentariu: